iStat Compact blown fuse help

Discussion in 'DIY Zone' started by fredz4, Nov 16, 2017.

  1. fredz4

    fredz4 New Member

    Joined:
    Oct 15, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Hello All,

    Can someone please help me with which fuse fits an istat compact.

    When it blew it cracked the part no. off and i can't read it anymore.

    Also where can i get these fuses?

    Thanks
     
  2. MANNING

    MANNING MANNING Subscriber

    Joined:
    Mar 18, 2017
    Messages:
    176
    Likes Received:
    235
    Location:
    Gold Coast, QLD
    What makes you think its blown a fuse?
     
  3. Scutellatus

    Scutellatus Well-Known Member

    Joined:
    Feb 20, 2017
    Messages:
    888
    Likes Received:
    1,069
    Gender:
    Male
    Istat have a Facebook page, maybe try there. All I could find from a search were Microclimate fuses, which use 5 amp Fast Fuses. I am not sure if Istat use the same fuse or not.
     
  4. fredz4

    fredz4 New Member

    Joined:
    Oct 15, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    I contacted istat via facebook, they replied almost immediately and have put me onto marty buhagiar. Aussie rep i believe should be sorted soon. 20171117_093238.jpg 1.5amp fuse.

    Just fyi. Marty wont be doing istat warranties or selling fuses in the future. If i find a reliable reasonably priced supply of fuses ill post here.
     
    Last edited by a moderator: Nov 20, 2017
    Scutellatus likes this.
  5. Wilfred

    Wilfred Not so new Member

    Joined:
    Apr 20, 2013
    Messages:
    82
    Likes Received:
    6
    So what is everyone’s opinion on these Istats
     
  6. MANNING

    MANNING MANNING Subscriber

    Joined:
    Mar 18, 2017
    Messages:
    176
    Likes Received:
    235
    Location:
    Gold Coast, QLD
    Before the istat I had only ever used the manual type thermostat so my opinion its very biased.
    I really think it's a great piece of gear, great display with plenty of different functions. My only negative would be that it won't control a second output such as a second light
     
  7. Wilfred

    Wilfred Not so new Member

    Joined:
    Apr 20, 2013
    Messages:
    82
    Likes Received:
    6
    I have been thinking about getting one to run my new incubator but I haven’t heard a great deal on them can you get it to hold temperature with out much fluctuation?
     
  8. Prof_Moreliarty

    Prof_Moreliarty Subscriber Subscriber

    Joined:
    Oct 10, 2014
    Messages:
    514
    Likes Received:
    268
    Jaycar electronics carry a plethora of fuses for people needing one in future
     
    fredz4 likes this.
  9. MANNING

    MANNING MANNING Subscriber

    Joined:
    Mar 18, 2017
    Messages:
    176
    Likes Received:
    235
    Location:
    Gold Coast, QLD
    @Wilfred , there is a few different settings available on the menu that allows - dimming, on/off pulse and cooling . I have no problem with mine holding a fairly stable temp and if the day gets hot enough it just switches itself off ( obviously)
    But the audible temp warning could possibly be of good use to you. You can also set the hours of heat in hour increments. I have the pulse+ and not the compact as I liked the idea of having a decent display which includes thermometer, hygrometer and barometer
     
    Wilfred likes this.
  10. Wilfred

    Wilfred Not so new Member

    Joined:
    Apr 20, 2013
    Messages:
    82
    Likes Received:
    6
    Where do you buy these from what’s the price like on these all I find is American websites
     
  11. Pandantic

    Pandantic New Member

    Joined:
    Sep 2, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Female
    @Wilfred the store I got them from late last year don't stock them anymore (only Habistats now) and couldn't find any other place. Loved it for the settings it could do as I used it for my click and clack and later for the CHE in the final enclosure on pulse without any issues.
     
    Wilfred likes this.
  12. fredz4

    fredz4 New Member

    Joined:
    Oct 15, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    I've got a heap of these fuses available now if anyone needs a backup supply.

    They fit the Istat compact.

    Does anyone know what fuse the Istat Pulse+ uses, whether its the same or not?
     
  13. Bl69aze

    Bl69aze Very Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2017
    Messages:
    1,042
    Likes Received:
    634
    Gender:
    Male
    You should make a post on market place. I’m sure lots of people will need
     

Share This Page